Donează 20% din impozit pe profit

Prima pagina / Donează 20% din impozit pe profit

Codul Fiscal a introdus o facilitate la impozitare, de care încă foarte puține societăți comerciale fac uz, și anume redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG.

Potrivit art. 21, alin. 4, pct. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat scad din impozitul pe profit datorat sumele aferenteLegislația impune două condiții în acest sens – suma nu poate depăși 0,5% din cifra de afaceri a firmei și trebuie  se încadreze în limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Sponsorizarea este formă prin care o persoană fizică sau juridică oferă o anumită suma de bani sau produse unei entități nonprofit și care se bucură de deduceri fiscale.

Modalitatea de redirecționare este foarte simplă. Compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care își dorește  îl susțînă, iar cheltuielile sunt deductibile.

Avantajele unui asemenea tip de donații este  reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume, care în alte condiții ar ajunge oricum la statșiîn plus, contribuie la o cauza nobilăfără niciun fel de cheltuiala. De asemenea, contribuția fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluționarea și prevenirea problemelor sociale.

Mulțumim tuturor celor care, vor direcționa "20%,, , fonduri care vor fi utilizate pentru acțiuni menite  contribuie la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități

De aici puteți descarcă contractul de sponsorizare.

AICI PUTEȚI  VEDEȚI CE REALIZĂRI AM AVUT ȘI CE  PLANURI DE VIITOR AVEM

color