Proiecte finalizate

Asociația "Sfântul Ștefan" este activă în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, prin campanii și proiecte de incluziune pe piața muncii.

„Integrare Prin Calculatoare”
Ateliere Fără Frontiere a lansat pe 12 martie prima etapă din anul 2014 a programului de donaţii de calculatoareAssoclic. 500 de calculatoare recondiţionate pot fi câştigate în această etapă de organizaţii non-guvernamentale (asociaţii, fundaţii, federaţii), şcoli, licee, instituţii de învăţământ acreditate (facultăţi/universităţi), grădiniţe, muzee de stat, biblioteci de stat şi instituţii sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

Rezumatul proiectului: Oferirea membrilor asociaţiei noastre suportul necesar pentru a socializa cu alte persoane cu dizabilităţi şi nu numai, învăţarea unor programe de calculator utile în integrarea pe piaţa muncii şi aşa săracă în jud. Vaslui,susţinerea asociaţiei noastre în demersurile de a reuşi să păstrăm locurile de muncă create ca unitate protejată,întărirea factorului incluziv al economiei sociale.

Asfaltare curte

În 2015, în cadrul Sectie Euro Partener, asociatia a reușit să creeze și să mențină locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități.

Acestora, pentru a putea parcurge perioada de adaptare la o activitate lucrativă și pentru a le crește performanțele ca angajați, le-a oferit un pachet de servicii specifice angajării protejate – consiliere, formare profesională continuă; sprijin și suport în adaptarea la locul de muncă, etc. Facem precizarea ca modalitatea de a ne auto-gospodari si de a ne amenaja singuri spatiile de lucru, unde sa ne desfasuram activitatea, ne-a ajutat , sa avem profit si sa reinvestim in materii prime si materiale de constructie. Suntem multumiti ca prin activitatile prestate de noi am creat posibilitati de mentinere in productie a muncitorilor si de continuitate a activitatilor.

Cel ma important program de integrare socioprofesionala pentru persoanele cu handicap din anul 2015, a fost realizarea renovarii integrale a sediului actual in care ne desfasuram activitatea, acum ne mandrim cu o locatie de lucru civilizata si modernizata. Acum in cadrul sediului unde avem 2 birouri moderne se afla si sectia de productie, pentru care am fost nevoiti sa electrificam cu instalatie de 380 de volti, am asfaltat curtea interioara si am renovat integral acoperisul cladirii.

RENOVARE ACOPERIS CLADIRE SEDIUL SOCIAL

În 2016, în cadrul Sectie Euro Partener, asociatia a reușit să creeze și să mențină locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități.

Cel ma important program de integrare socioprofesionala pentru persoanele cu handicap din anul 2016, a fost realizarea renovarii integrale a sediului actual in care ne desfasuram activitatea, acum ne mandrim cu o locatie de lucru civilizata si modernizata. Acum in cadrul sediului unde avem 2 birouri moderne se afla si sectia de productie, pentru care am fost nevoiti sa electrificam cu instalatie de 380 de volti, am asfaltat curtea interioara si am renovat integral acoperisul cladirii.

CURS DE FORMARE si INFORMARI

pentru organizațiile persoanelor cu dizabilități pe tema
”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” Asociația Filiala ”Sfântul Ștefan” - Bârlad a avut plăcerea de a organiza cursul de formare pentru organizațiile persoanelor cu dizabilități pe tema ”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” susținut în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România, având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Târgu Mureș. Cursul a avut loc în perioada 20-21 aprilie 2016, începând cu ora 13:30, în Restaurantul Kristal, str. Vărăriei nr.82, Bârlad, Pentru participanții la curs masa de prânz și pauzele de cafea au fost asigurate de către organizatori. Cursanților au primit Certificate de participare la finalizarea cursului.

CURS
28 reprezentanți ai ONG la Cursul de formare

INFORMĂRI
23 reprezentanti ai autorităților publice locale (Primării, Consilii Județene, Consilii Locale)