Cursuri şi întâlniri

Asociația "Sfântul Ștefan" este activă în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, prin campanii și proiecte de incluziune pe piața muncii.

CURS DE FORMARE si INFORMARI

pentru organizațiile persoanelor cu dizabilități pe tema
”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” Asociația Filiala ”Sfântul Ștefan” - Bârlad a avut plăcerea de a organiza cursul de formare pentru organizațiile persoanelor cu dizabilități pe tema ”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” susținut în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România, având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Târgu Mureș. Cursul a avut loc în perioada 20-21 aprilie 2016, începând cu ora 13:30, în Restaurantul Kristal, str. Vărăriei nr.82, Bârlad, Pentru participanții la curs masa de prânz și pauzele de cafea au fost asigurate de către organizatori. Cursanților au primit Certificate de participare la finalizarea cursului.

CURS
28 reprezentanți ai ONG la Cursul de formare

INFORMĂRI
23 reprezentanti ai autorităților publice locale (Primării, Consilii Județene, Consilii Locale)
17 funcționari ai serviciilor publice locale (SPAS, DGASPC, AJOFM, AJPIS)
6 arhitecți și urbaniști
7 jurnaliști

PARTICIPAREA LA PRIMA SERIE DE LA ȘCOALA DE ANTREPRENORIAT ÎN ECONOMIE SOCIALĂ

Programul de dezvoltare al întreprinderilor sociale este derulat în cadrul proiectului “Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!”.

16 și 17 Octombrie 2014
Forumul Naţional ONG 2014
Organizat de CENTRAŞ, împreună cu partenerii săi, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin Ministrul pentru Dialog Social, şi Fundaţia Dignitas desfăşurat la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, din strada Izvor nr. 2-4 –  Palatul Parlamentului.

Bucureşti, 27 – 28 Octombrie 2014
Conferinţa RENINCO pentru zilele de 27 şi 28 octombrie 2014 pe tema: “Activitatea CNDR şi a organizaţiilor membre în lumina Convenţiei ONU din 2006/Legea 221/2010 şi în contextul Uniunii Europene”.

Iaşi, 28 – 30 Octombrie 2014
Curs „Creşterea capacităţii organizaţiei prin management eficient şi atragerea de fonduri” – organizat de ADV Iaşi prin proiectul „VOCEA ONG PENTRU COMUNITATE”.

21 – 26 Noiembrie 2014
Miercurea Ciuc, Hotel Salvator, str. Szek, nr.147 prin proiectul TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” programul de formare de formatori pe tema „Obiective şi tehnici moderne de lobby şi advocacy în domeniul dizabilităţii, în lumina Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi”.

Date de contact:

filiala.sf.stefan@gmail.com